بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

نام فایل : بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

فرمت : .ppt

تعداد صفحه/اسلاید : 24

حجم : 3 مگابایت


بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

کشتار اضطراریEmergency slaughter
كشتار دام ­هایی كه به علت درد حاد و یا شرایط خاص قادر به ادامه حیات طبیعی نبوده و تعلل در کشتار منجر به تلف شدن آن ها می شود.
مهم ترین مواردی که سبب انجام کشتار اضطراری دام می شود عبارتست از شکستگی ها و تصادفات شدید، بیرون زدگی رحم و سخت زایی، زمين گيري هاي طولاني مدت مثل تب شير و اختلالات تنفسی حاد نظیر انسداد مجاری
بازرسی بهداشتی گوشت و آلایش­های دامی در کشتارگاه
حفظ سلامت جامعه مهم­ترین هدف از انجام بازرسی­های بهداشتی در کشتارگاه­ها است.
در کشتارگاه­های پیشرفته و صنعتی، مکانیسم های مختلفی برای گردآوری مستمر داده ها و اطلاعات دام های کشتاری و تجزیه و تحلیل آن ها از منابع مختلف وجود دارد. =Documentation یا مستند سازی

یکی از کاربردهای اصلی این سیستم، استفاده از اطلاعات کشتارگاه به منظور تشخیص دقیق بیماری­ها و انواع اپیدمی­ها است.
سیستم ثبت اطلاعات در کشتارگاه باید شامل اطلاعات دقیق دام (سن، جنس، گونه و نژاد)، شرایط بیماری، عامل بیماری و وزن گوشت و ضمائم ضبطی باشد.

بازرسی بهداشتی باید بصورت منظم و هدفمند انجام پذیرد تا اطمینان لازم از سلامت محصولات گوشتی مورد مصرف انسان حاصل شود.
اصولاً سه دسته از گوشت­ها غیر قابل عرضه برای مصرف انسان هستند:
الف) واردات غیر قانونی: در مواقعی که دام زنده یا لاشه از کشور دیگری به طور غیر قانونی و بدون اخذ مجوزهای بهداشتی لازم وارد شده­ باشد.
ب) کشتار و عمل­آوری غیر قانونی: در مواردی که کشتار دام و یا عمل آوری گوشت در خارج از کشتارگاه­ها و مراکز صنعتی و بدون نظارت های قانونی انجام شده باشد.
ج) گوشت گونه های حفاظت­شده و در معرض خطر: شکار غیر مجاز و مصرف گوشت برخی از گونه های حیوانی حفاظت شده، در برخی از نقاط دنیا به ویژه قسمت­های مرکزی و غربی قارۀ آفریقا رواج دارد. یکی از مهم ترین علل آن فقر و وضعیت نامساعد اقتصادی بومیان منطقه است.
- اصولاً به هر گوشت یا لاشه­ای که به صورت غیر قانونی از شکار حیوانات حیات ­وحش کمیاب و در معرض خطر حاصل شود، Bushmeat"" اطلاق می­شود.
بازرسی بهداشتی قبل از کشتار
مهم­ترین اهداف بازرسي قبل از کشتار عبارتند از:
1)- تعیین بيماري هايي که تشخیص آنها در بازرسی پس از کشتار و از روي لاشه امكان پذير نباشد.
- هاری و کزاز از جمله بیماری هایی هستند که تشخیص آنها تنها از طريق كنترل علايم بالینی و رفتاری حيوان قابل تشخيص است.
2- )تشخیص حیوانات دارای بیماری­ها و عوارض قابل درمان و تعویق کشتار آن­ها تا زمانی که به طور کامل بهبود یابند.
- زیرا برخی از عوارض زودگذر و قابل درمان مانند خستگی مفرط دام به ضبط کل یا بخشی از لاشه منجر می شوند.
3-) جلوگیری از کشتار دام­ های مبتلا به بیماری های مسری و خطرناک (نظیر شاربن، جنون گاوی، و هاری) و معدوم سازی این دام ها به منظور پیشگیری از انتشار عوامل عفونی.
4)- اطمینان از اینکه حیوانات به طور کامل استراحت کرده و کلیۀ اطلاعات لازم برای تشخیص و قضاوت های بعدی در مورد لاشه آن ها اخذ شده است.
5)- حصول اطمینان از نظافت و ضد عفونی کامیون های حمل و نقل
بازرسی قبل از کشتار در دو مرحله انجام می گیرد که ابتدا در هنگام ورود دام به کشتارگاه و دیگری قبل از کشتار دام انجام می گیرد.
تعداد دام ها و تراكم آنها در اصطبل انتظار بايد طوري باشد كه معاينه و بازرسي آن­ها به آساني امكان پذير باشد.
بازرسي قبل از كشتار بايد در روشنايي كافي و در مكاني كه حيوانات در دو حالت استراحت و حرکت به خوبي ديده مي شوند انجام گيرد.
در حین بازرسي، تمام وضعیت های غیر طبیعی حیوان، علايم بيماري، آشفتگي، جراحات و غيره باید مورد توجه قرار گیرد.
دام­های دارای کوفتگی یا شکستگی های وسیع باید به­صورت اضطراری کشتار شوند.
حیواناتی که علایم بالینی بیماری را نشان می­دهند باید به منظور انجام آزمایشات لازم و قضاوت نهایی تحت مراقبت قرار گیرند و آنهایی که درمان شده اند به عنوان موارد مشکوک باید از حیوانات سالم جدا شوند.
تاریخچۀ مدیریتی محل و وضعیت پرورش دام می بایست در برگۀ گزارش بازرسی قبل از کشتار ثبت ­شود.
دیگر اطلاعات مورد نیاز عبارتند از :
- مشخصات صاحب دام
- تعداد حيوانات گله در زمان ورود
- جنس، سن، گونه و نژاد دام
- تاريخ و ساعت دقیق بازرسي قبل از كشتار
- علایم باليني و دماي بدن (در صورت وجود بيماري)
....


دسته:

بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

خرید آنلاین