دانلود مقاله قارچهاي خوراكي صدفي60ص

دانلود مقاله قارچهاي خوراكي صدفي60ص

دانلود مقاله قارچهاي خوراكي صدفي60ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات


دسته بندی : وورد


نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )


تعداد صفحه : 61 صفحه




 قسمتی از متن word (..doc) : 


 


1


‏مقدمه : ‏قارچهاي خوراكي صدفي‏ Oyster Mushrooms


‏وجو‏د‏گرما و هواي مرطوب در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري محدوديت هاي عمده اي در امر ‏كشت و پرورش ب‏سياري از قارچ هاي خوراكي متداول، مانند قارچ دكمه اي Agaricus bisporus‏ و شي تا كه Lentinula‏ ايجاد مي كند. ‏قارچ چيني با رشد برروي كاه برنج، قارچي مناسب براي مناطق گرمسيري بوده و در این مناطق از اهميت زيادي برخوردار است. ‏كشت و پرورش قارچ هاي صدفي، نسبت به ساير قارچهاي خوراكي، بسيار ارزان و كم هزينه است. ‏انتخاب و پرورش این قارچ در صنايع توليد غذايي براي كشاورزاني با درآمدهاي محدود مي تواند منبع درآمدي مناسب باشد. ‏گونه هاي پلوروتوس از جمله قارچ هاي خوراكي مي باشند كه در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري از رشد مطلوبي برخوردارند. ‏در حال حاضر گونه هاي متعددي از قارچ پلوروتوس شناخته شدند ‏كه با برخورداري از قدرت توليد بالا و كيفيت مناسب، در شرايط حرارتي بالا نيز ‏رشد مطلوبي دارند بسياري از گونه هاي پلوروتوس برروي چوب هاي پوسيده يا در حال پوسيدن و نيز در سطح تمام چوب هاي ‏سخت و بقاياي چوبي از جمله خاك اره و ضايعات كاغذ و ‏بقاياي قهوه (تفاله قهوه، پوست ها، ‏ساقه ها و برگر ها) ساقه هاي سبز موز، پوست غوزه پنبه، كنجاله پنبه، بقاياي آگاو، ‏كنجاله سويا و بسياري از مواد ليگنوسلولزي ديگر رشد كنند. ‏كشت پلوروتوس در كشورهاي جنوب شرقي آسيا، ‏اروپا و آمريكا بسيار رايج است و در طول فصول رشد، ‏مي توان آنرا پرورش داد اغلب گونه هاي آن رشد ميسليومي بالايي داشته و براحتي مواد سلولزي را كلونيزه مي كنند به گونه اي كه قادرند این مواد را قبل از تخمير، (كمپوست شدن) ‏تجزيه نموده و مورد استفاده قرار دهند. لذا قدرت ساپروفيتي بالايي دارند‏. از نظر تغذيه ورفع گرسنگي و نيز احياي اقتصاد كشاورزي، در كشورهاي در حال توسعه پرورش


2


‏ ‏ ‏گونه هاي پلوروتوس نسبت به ساير قارچ هاي خوراكي، ‏از اهميت و امتياز بالايي برخوردار است.


‏در سالهاي اخير ميزان توليد قارچ قارچ صدفي از 169000‏ متر يك تن در سال 1987، به 909000 متر يك تن در سال 1990 ‏افزايش يافته است.


‏آنچه در مورد قارچ هاي صدفي مهم و قابل توجه است، ‏تبديل توده سابستريت بستر به اندام هاي باردهي ‏قارچ و راندمان بيولوژيكي آن ‏–‏ اغلب با بيش از 100 درصد است كه از نظر توليد قارچ در دنيا، حداكثر ميزان توليد محسوب مي گردد. ‏در مراحل تجزيه و تخريب كاه خشك، حدود 50 درصد توده به صورت گاز دي اكسيد كربن، ‏20درصد به صورت آب، 20درصد به صورت كمپوست مصرف شده، 10 درصد نيز تبديل به ماده خشك اندام باردهي قارچ مي شود. ‏به طوري كه این مقدار ماده خشك، معادل تبديل 25درصد توده ‏تر سوبستراي بستر به قارچ تازه است. این امر كاملاً به مرحله و زمان برداشت قارچ نيز بس‏ت‏گي دارد. قارچ هاي صدفي حاوي پروتئين هاي اصلي و ضروري بوده ‏كه بر اساس وزن خشك قارچ مقدار آن برابر 35-15 درصد در منابع علمي گزارش شده است. ‏این قارچ ها همچنين ‏حاوي مقادير قابل توجهي از اسيدهاي آمينه آزاد است.


‏به علاوه این قارچ ها مملو از ويتامين هاي ‏مفيد از جمله ويتامين C‏ (gr‏ 100/gr‏ 144-30 ) و ويتامين B‏، نياسين gr‏100/ mg‏109 مي باشند. تفاوت هاي موجود در گونه هاي قارچ صدفي از نظر ميزان مواد غذايي، به چند عامل بستگي دارد. ‏از جمله مقدار پروتئين قارچ تحت تأثير نوع ‏ماده مصرفي دربستر وميزان سوبسترا مي باشد. تفاوت ميزان تركيب غذايي وعملكرد قارچ هاي نژاد پلوروتوس بسيار محرز است. براي اطلاعات بيشتربه مقالاتي كه دررابطه با خواص غذايي‏



 


 




 


تصاویری از چند صفحه نخست فایل :


 





دسته:

دانلود مقاله قارچهاي خوراكي صدفي60ص

خرید آنلاین