دانلود مقاله تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار 14ص

دانلود مقاله تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار 14ص

دانلود مقاله تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار 14ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات


دسته بندی : وورد


نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )


تعداد صفحه : 14 صفحه




 قسمتی از متن word (..doc) : 


 


‏1


‏تکنيک‏‌‏هاي تهیه و توليد کشت آگار


‏م‏قدمه


‏هوايي كه از آن تنفس مي‌كنيم مملو از موجودات بسيار ريز است كه با باد به حركت درمي‌آيند. قارچ‌ها، باكتريها، ويروسها و گياهان براي انتقال گرده‌هاي خود به مناطق ‏ديگر از باد‏ كمك مي‌گيرند. در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي، اين ذرات مي‌توانند چه در تهيه كشت خالص و چه در فرآيند توليد قارچ خوراكي خلل وارد نمايند‏.


‏به طور كلي منابع ا‏صلي آلاينده محيط كشت عبارتند از


‏1‏.‏ ‏محيط اطراف


‏2.‏ ‏ظروف كشت


‏3. ‏ادوات و ابزار‏ کشت


‏4. ‏پرورش دهنده و لباس وي


‏5. ‏هاگ‌ها يا ميسليوم‏ قارچ خوراكي


‏قارچ‌ها و تمامي موجودات زنده نسبت به مواد غذايي، رقابت تنگاتنگ و دائمي با يكديگر دارند. هدف از ايجاد يك محيط استريل، حذف يا كاهش اين گونه رقابت و در نهايت فراهم ساختن شرايط مناسب براي تكثير قارچ خوراكي مي‌باشد. ‏اولين مرحله‏ ‏قبل از تهيه كشت خالص‏،‏ ‏احداث‏ اطا‏قک‏ تلقيح يا آزمايشگاه استريل است.


‏2


‏طراحي و احداث آزمايشگاه استريل


‏علت عمده شكست بيشتر ‏پرورش‏‌‏دهندگان‏ قارچ، عد‏م صرف وقت كافي به منظور احداث‏ آزمايشگاه استريل است. كاري كه چندان هم وقت و انرژي نمي‌برد، بلكه فقط يك‏ و‏ نيم روز كافي است تا يك انباري كوچك يا يك آبدارخانه را به يك اطا‏قک‏ تلقيح مفيد تبديل نمود.


‏براي شروع تمام قاليچه‌ها‏،‏ پتوها‏،‏ پرده‌ها و ديگر مواد پارچه‌اي را كه پناهگاه خوبي براي گرد و غبار و هاگ‌هاي مضر ‏می باشند ‏از محل دور ك‏رده‏ ‏و ت‏مامي ديوارها و سقف را با يك ماده ضد عفوني كننده كاملاً تميز نمائيد. اطاق را با يك رنگ روغني براق يا اپوكسي بهداشتي رنگ زده تا شستشو‌هاي بعدي راحت‌تر گردد. پنجره‌ها يا هر منبع ورودي هوا را با يك پوشش پلاستيكي مناسب بپوشانيد. محل ورودي اطاق را با پلاستيك يا هر ماده ديگر بصورت يك محفظه انتظار درآورده تا مانع جريان مستقيم هوا بدرون اطاق گردد و طراحي اين محفظه بايد به گونه‌اي باشد كه هنگام ورود به آن؛ درب آزمايشگاه بسته باشد.


‏تجهيزا‏ت ذيل در هر آزمايشگاه ضروري است‏:


‏1‏-‏ ‏صندلي و ميز محكم با سطح كاملاً صاف


‏2‏-‏ ‏چراغ الكلي، چراغ ب‏ن‏سنBunsen burner‏ .‏


‏ يا يك شعله م‏عمولي گاز بوتان براي توليد ‏حرارت


‏3‏-‏ ‏بطري اسپري حاوي محلول سفيد كننده 10‏ درصد


‏4‏-‏ ‏تعدادي پتري ديش استريل و لوله آزمايش


‏5‏-‏ ‏تعدادي برچسب ، يك دفتر و خودكار


‏6‏-‏ ‏يك چاقوي آگار و حلقه تلقيحinoculating‏ .‏


‏7‏-‏ ‏يك دستگاه اتوكلاو يا زودپز معمولي (بخار تحت فشار)



 


 




 


تصاویری از چند صفحه نخست فایل :


 





دسته:

دانلود مقاله تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار 14ص

خرید آنلاین